Cauti Gazduire Web ? Alege SpeedHost.ro | Cauti Web Design Timisoara ? Alege DowMedia!Radio AradRadio Arad este fratele mai mic al Televiziunii Arad. Odata cu demersurile pentru intrarea in legalitate a postului de televiziune, in urma aparitiei Legii audio-vizualului din 1992, conducerea societatii solicita si o frecventa radio. Prima emisiune radio este difuzata simultan cu prima emisiune de televiziune prin emitatorul propriu, la 17 iulie 1994, pe frecventa de 65,95 MHz in banda estica de unde ultrascurte.

Programele difuzate evolueaza de la 6 ore la 18 ore pe zi, in primii trei ani. Trecerea la 24 de ore pe zi se realizeaza in 1997 prin afilierea la un post de radio privat din Romania, Radio Contact. Aceasta afiliere prevede ca, in urma unui contract incheiat, Radio Arad sa preia prin satelit programele postului Radio Contact din Bucuresti pe care sa le retransmita terestru prin emitatorul propriu. Totodata, Radio Contact pune la dispozitia Radio Arad intervale orare in care el sa emita programe locale care totalizeaza in medie 6 ore pe zi. Odata cu renuntarea la utilizarea benzii FM-est, in august 1999, Radio Arad obtine o noua frecventa in banda FM-vest. Intrucat Radio Contact isi vinde licenta de emisie, Radio Arad decide o noua afiliere. Din 25 decembrie 2003, Radio Arad preia programele Radio Romantic. In afara de aceasta afiliere, Radio Arad mai are pe rol contracte de colaborare cu Radio Deutsche Welle din Köln, Germania si cu Radio France International din Paris, Franta pentru preluarea programelor in limba romana ale acestora. De la 1 ianuarie 2005, odata cu intrarea in vigoare a unor decizii ale Consiliului National al Audiovizualului, Radio Arad isi extinde spatiul de emisie locala la 18 ore pe zi.

Radio Arad emite, astfel, pe frecventa de 99,1 MHz in banda de unde ultrascurte (FM). Aria de acoperire teritoriala a postului este de aproximativ 80 km radial de Arad. In conditii bune de propagare, s-au realizat si performante mai mari confirmate din teritoriu. Potentialul de audienta al Radio Arad este de aproximativ 350.000 de ascultatori.

Site-ul postului se afla la adresa www.radioteleviziuneaarad.ro.
realizat de DOW MEDIA
gazduit de SpeedHost