Cauti Gazduire Web ? Alege SpeedHost.ro | Cauti Web Design Timisoara ? Alege DowMedia!Televiziunea Arad


Analog TV     Info TV     TVR Timisoara     TV Europa Nova     Realitatea TV Timisoara     Banat TV     Televiziunea Arad     National TV     ProTV    

Radioteleviziunea Arad este o societate comerciala cu raspundere limitata care face parte din categoria posturilor audiovizuale locale private din Romania, in conformitate cu Legea Audiovizualului si Deciziile Consiliului National al Audio-vizualului din tara noastra. Societatea se infiinteaza in anul 1992 si primeste doua licente de emisie: una TV si una Radio.

Televiziunea Arad emite cu doi ani inaintea inregistrarii juridice a societatii. Un grup de initiativa format partial din colaboratori ai televiziunii publice si partial din tineri entuziasti realizeaza in timpul Revolutiei din Decembrie 1989 cateva reportaje pe care le difuzeaza in primele zile ale anului 1990 prin statia zonala de retransmisie a postului public, TVR, dupa terminarea programului acestuia. Prima emisiune compacta este difuzata la 17 ianuarie 1990, tot prin statia de retransmisie a televiziunii publice. Din acea zi, programele Televiziunii Arad sunt difuzate cu regularitate. Astfel, Televiziunea Arad devine al doilea post de televiziune independent din Romania, dupa TVT '89 din Timisoara. Întrucat acesta din urma nu mai functioneaza, Televiziunea Arad este cel mai vechi post de televiziune independent din Romania (neluand in considerare postul public).

Aparitia Legii Audiovizualului din 1992 creeaza cadrul legal pentru functionarea posturilor private din Romania. Aceasta lege prevede constituirea unei societati comerciale si participarea ei la un concurs pentru obtinerea unei frecvente de emisie proprii. Demersurile pentru intrarea in legalitate precum si procurarea si instalarea aparaturii necesare dureaza pana la pe 17 iulie 1994, data la care Televiziunea Arad emite pentru prima data pe frecventa proprie.

Odata cu obtinerea frecventei, apare necesitatea acoperirii ei cu un program de 24 de ore. Intrucat resursele proprii permit realizarea a doar cateva ore de program local pe zi, Televiziunea Arad apeleaza la un program-cadru care sa ii faciliteze inserarea emisiunilor proprii. Acest program-cadru este oferit de un alt post de televiziune privat din România, Antena 1. Televiziunea Arad devine, astfel, un post afiliat al Antenei 1. Aceasta inseamna ca, în urma unui contract incheiat, Televiziunea Arad preia prin satelit programele postului Antena 1 din Bucuresti pe care le retransmite terestru prin emitatorul propriu. Totodata, Antena 1 pune la dispozitia Televiziunii Arad intervale orare in care aceasta sa emita programe locale care totalizeaza, in prezent, cca. 3 ore pe zi.

Televiziunea Arad emite, astfel, prin eter pe CH 29 UIF, iar programele ei sunt preluate de retelele de televiziune prin cablu din municipiu si localitatile din zona de serviciu. Aria de acoperire teritoriala a postului este de aproximativ 80 km radial de Arad. In conditii bune de propagare, s-au realizat si performante mai mari confirmate din teritoriu. Potentialul de audienta al Televiziunii Arad este de aproximativ 350.000 de telespectatori.

Site-ul postului se gaseste la adresa www.radioteleviziuneaarad.ro.
realizat de DOW MEDIA
gazduit de SpeedHost