Cauti Gazduire Web ? Alege SpeedHost.ro | Cauti Web Design Timisoara ? Alege DowMedia!TVR Timisoara


Analog TV     Info TV     TVR Timisoara     TV Europa Nova     Realitatea TV Timisoara     Banat TV     Televiziunea Arad     National TV     ProTV    

Dupa 1989, Televiziunea Romana (TVR) a decis extinderea sa in teritoriu prin birouri teritoriale, pentru a putea acoperi mai bine evenimentele din intreaga tara si a oferi continut specializat pe zone geografice. In 1990 a luat fiinta studionul teritorial Cluj, in 1991 cel din Iasi, abia in 1994, pe data de 17 octombrie, infiintandu-se si TVR Timisoara, care acopera si in prezent zona de Vest a tarii (judetele Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara), complementar cu programele nationale ale TVR.

Aproximativ 2 milioane de persoane se afla in acoperirea transmisiei TVR Timisoara. In plus, TVR Timisoara asigura continut pentru toate programele din cadrul TVR - TVR 1, TVR 2, TVR Cultural si TVR International. Pentru ca tehnologia si mecanismul mass-media s-au diversificat, in prezent stiri ale TVR Timisoara pot fi gasite si pe internet, direct pe site-ul Televiziunii Romane.

Initial, durata de emitere era foarte redusa, insa in acelasi timp cu dezvoltarea televiziunii in Romania, si grila de programe oferita de TVR Timisoara s-a diversificat. Conform www.tvr.ro, din 25 ianuarie 2002, pentru TVR Timisoara s-a dat startul programului regional - doua ore de emisie, zilnic, prin splitarea canalului TVR 2, intre orele 18.00-20.00. In luna septembrie 2004 s-a trecut la cea de-a treia grila regionala toamna-iarna.

In prezent, TVR Timisoara coopereaza inclusiv cu televiziunile publice regionale din Szeged (Ungaria) si Novi Sad (Serbia), dar si cu Radioteleviziunea Transcarpatia Ujgorod, Ucraina, sprijinind redactia în limba romana. Foarte importanta este contributia TVR Timisoara la realizarea de continut pentru comunitatile de romani din Ungaria si Serbia. TVR Timisoara a atras, inca din primii 10 ani de activitate, 84 de premii la numeroase festivaluri nationale si internationale de televiziune.

TVR Timisoara s-a implicat si in proiecte sociale precum Programul "Pregatirea tinerilor jurnalisti romi pentru televiziunea locala", finantat de Uniunea Europeana prin programul Phare 2001 - Componenta Mass Media Independenta. Studioul de Televiziune Cluj si Studioul de Televiziune TVR Timisoara au lucrat alaturi de Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi, Asociatia Studentilor Romi din Cluj "Romano Suno" si Asociatia Studentilor Romi "Parudiomos" din Timisoara.
Scopul programului era de a forma un corp de tineri jurnalisti de televiziune romi, care sa contribuie la informarea publicului rom si ne-rom asupra problemelor cu care se confrunta comunitatile de romi. Programul includea patru module de pregatire la Cluj Napoca si cinci luni de practica la Studiourile de Televiziune TVR Cluj si TVR Timisoara.

Documentare si alte emisiuni speciale au fost realizate de TVR Timisoara si in contextul marelui eveniment al anului 2006 in sfera televiziunii din Romania: TVR 50 - implinirea a 50 de ani de activitate a Televiziunii Romane, prima televiziune romaneasca. Echipe ale TVR Timisoara au asigurat astfel si de aceasta data continut specializat pentru posturile TVR.

Textul este realizat pe baza informatiilor disponibile online la momentul redactarii textelor, conform surselor citate de SMART press, care nu isi asuma raspunderea pentru posibilele erori.


realizat de DOW MEDIA
gazduit de SpeedHost