Cauti Gazduire Web ? Alege SpeedHost.ro | Cauti Web Design Timisoara ? Alege DowMedia!Tibiscus


24 de ore     Banateanul     Renasterea Banateana     Agenda     Timpolis     PubliTim     Publi Vest     Actualitatea     Ziarul Timisoara     Fotbal Vest     Redesteptarea     Evenimentul Zilei- Editia de Vest     Timis Expres     Timisoara International     Tibiscus     Cronica de sud vest     Bonus     Focus Vest     Prisma     Observator      Arad Expres     Piata Aradului     Sud-Vestul     Ziua de Vest     Hunedoreanul     Nyugati Jelen     Adevarul de Arad     Cuvantul Liber     

Tibiscus este o publicatie lunara, editata de Facultatea de Jurnalistica a Universitatii Tibiscus din Timisoara.

Tibiscus este si cea mai longeviva publicatie studenteasca de dupa 1989. Poate pare paradoxal dar startul ziarului Tibiscus a fost dat cu trei ani inainte de aparitia primului sau numar. In martie 1995, aparea publicatia “Argonautii”, publicatie coordonata atunci, ca si acum, de prof. univ. dr. Adrian Dinu Rachieru. In prezent, aceasta este un supliment al revistei universitatii. Primul numar al revistei Tibiscus a vazut lumina tiparului in luna noiembrie a anului 2001, avandu-l ca redactor sef pe Ilie Chelaru.

Desi evolutia sa a fost sinusoidala, in concordanta cu perioada lunilor de scoala, prezentarea grafica, calitatea hartiei si a textului scris, si-au mentinut directia ascendenta.

Revista Tibiscus isi schimba colectivul de redactie la fiecare 4-5 ani, corespunzator unui ciclu universitar. Departe de a-l considera un defect, redactorul-sef al revistei considera aceasta perpetua modificare a componentei redactionale ca pe o oportunitate: „Avem sansa, cu fiecare noua generatie, sa primenim, in cel mai bun sens al cuvantului, «aerul» revistei, fortele proaspete reprezentate de cei mai tineri studenti imprimand in permanenta publicatiei un stil modern, mai accesibil si, ca atare, suscitand un grad mai mare de interes in randul categoriei de cititori careia i se adresează”, spune Daniel Ciurel.
realizat de DOW MEDIA
gazduit de SpeedHost