Cauti Gazduire Web ? Alege SpeedHost.ro | Cauti Web Design Timisoara ? Alege DowMedia!Romanesti


In zona localitatii Casova se gaseste Romanesti, localitate atestata documentar inca din anul 1464.
Nu departe de locul unde oamenii si-au construit asezarile, se gaseste si o pestera numita Pestera de la Romanesti sau Pestera cu Apa. Aceasta se gaseste pe versantul stang al Vaii Pustinia, in Dealul lui Filip, la o altitudine de 370 m. Pestera masoara 1386 m pe 68 de m denivelare si este o pestera sapata de ape in lungul unor fisuri tectonice.

In trecut, pestera era des vizitata de localnici care au exploatat depozitele de guano aflate aici.
In prezent, oamenii i-au gasit o alta intrebuintare. In fiecare toamna, incepand din anul 1985, la initiativa Cercului Speologilor Amatori din Timisoara, se organizeaza aici concerte datorita sonorizarii excelente si a pitorescului subpamantean. Pestera este singura din Romania unde au loc concerte de jazz, muzica clasica, sau muzica contemporana devenind din acest motiv un punct turistic foarte cunoscut.

Cei care sunt curiosi de loc si de sonorizare, pot urmari pe YouTube un filmulet realizat aici.
http://youtube.com/watch?v=4eHLzztqm1I

Vecinatatea satului Romanesti gazduieste si manastirea “Izvorul lui Miron“ sau “Manastirea de la Balta Calda”-nume inspirat de bazinul alimentat cu un izvor hipotermal si radioactiv care se gaseste in curtea locasului. izvorul este faimos pentru calitatile sale vindecatoare ale reumatismului, sciaticii sau spondilozei.
realizat de DOW MEDIA
gazduit de SpeedHost