Consilierii locali dumbrăvițeni au aprobat în ședința de marți, 8 iulie, documentația care oferă soluții tehnice și valoarea estimativă a proiectului (DALI) care transformă Incubatorul de afaceri din comună, în școală.
Proiectul, a cărui valoare a fost estimată la 20 de milioane de lei, prevede transformarea clădirii de birouri într-o unitate de învățământ cu 22 de clase, 2 laboratoare, cabinet medical, bibliotecă, teren de sport, loc de joacă și spații administrative. Școala astfel creată va fi dotată cu sisteme de ventilație, detecție incendiu și supraveghere video.
Numărul elevilor care frecventează învățământul de stat din comună crește de la an la an și spațiul este insuficient, comparativ cu numărul de cereri. Refuncționalizarea clădirii, cu un termen de execuție redus, asigură într-un timp mai scurt spațiul necesar activității școlare. Pașii următori pentru finalizarea proiectului sunt: elaborarea proiectului tehnic, obținerea avizelor și demararea lucrărilor.
În anul școlar 2024 – 2025, peste 2600 de copii au frecventat învățământul școlar de stat din comună în 78 de clase la ciclul primar și gimnazial, 28 de grupe la grădiniță și 5 grupe la creșă.
Cererile de înscriere în anul școlar 2025 – 2026 depășesc capacitatea actuală: la creșă au fost acceptate doar 100 de cereri din cele 170 depuse, iar conducerea grădiniței a solicitat Inspectoratului Școlar Timiș suplimentare de locuri pentru încă 3 grupe, pentru a putea cuprinde toți copiii. La clasele primare și gimnaziale numărul exact va putea fi cunoscut în toamnă, după definitivarea transferurilor, dar este preconizată o creștere cu 300 de locuri a numărului de elevi.
Școala gimnazială își desfășoară în prezent activitatea în 5 clădiri și 13 săli de clasă modulare dotate cu toalete, sistem de încălzire și aer condiționat, 3 cantine cu o capacitate totală de 280 de locuri, bibliotecă școlară, 2 săli și două terenuri de sport, un balon pentru activități sportive, bazin de înot, 3 cabinete medicale și 1 cabinet stomatologic. Grădinița își are grupele în 3 imobile iar creșa este activă din 2023, de când a fost gata construcția.
Primăria are în vedere suplimentarea capacității învățământului de stat prin 5 proiecte: construirea unei grădinițe la care deja au demarat lucrările de execuție și construirea a încă 4 școli, dintre care una se află în faza de licitație pentru stabilirea constructorului și 3 se află în faza de documentație.











