Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a vizitat, sâmbătă, autostrada Transilvaniei în zona Margina-Holdea.
„Cred că este una dintre cele mai mari rușini ale României, acest tronson de aproape zece kilometri, o întreagă poveste. În această perioadă, după zece ani, în sfârșit se face acest tronson care a creat un calvar pentru toți șoferii, pentru că odată trebuie să coboare de pe autostradă pe giratoriul pe care dumneavoastră îl cunoașteți mai bine decât mine, stați cu orele acolo, pe urmă trebuie să reintre pe autostradă. Îl felicit pe domnul Grindeanu că s-a implicat și până urmă s-a găsit o rezolvare. De fapt, de câte ori ne mai întâlneam la Guvern sau la Parlament, întotdeauna se începea cu această problemă pe care o aveți aici. Sunt 35 de loturi în execuție în țară în acest moment de drum expres și autostradă, respectiv 750 kilometri”, a declarat, sâmbătă, Marcel Ciolacu.
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a reamintit că la numirea în funcție a găsit blocat proiectul de construire a celor zece kiloemtri de autostradă între Margina și Holdea pe autostrada A1, cu așa-zisele tuneluri pentru urși. Grindeanu a reușit să obțină fonduri europene prin PNRR pentru deblocarea acestui tronson.
„Se lucrează până la ajunge la dealuri, au fost zece zile destul de ploioase și nu s-a putut intra în forță, dar ne spunea mai devreme șeful de șantier că la următoarea vizită o să ajungem până în zona de pe deal, cu toate lucrările care țin de așternere de balast, lucrurile pe care ei le fac, urmând ca probabil într-o lună și ceva să se poată ajunge în zona respectivă, să vină UMB cu o companie din Bosnia, specializată în tunele. Atunci se va putea intra și la acea bucată. Nu sunt tunele extraordinar de lungi, cam doi kiloemtri dacă nu mă înșel, care se pot face cu acele aparate. Probabil în vreo 2-3 săptămâni vor primi toate avizele și pentru tuneluri, dar în acest moment și dacă s-ar ataca zona de tuneluri, nu s-ar putea ajunge. Am o rugăminte la domnul director de șantier: vreau și eu o poză, dacă vedeți în anii ăștia vreun urs pe aici. Să vedem dacă în anii ăștia măcar un urs o să fie văzut. E haz de necaz , pentru că spunea și domnul prim-ministru mai devreme, din 2013 am ajuns în situația de acum. Nu o mai luăm înapoi, asta e, ăsta e proiectul, îl facem în forma asta, dar e un exemplu tipic de blocaj, ce s-a întâmplat de zece ani în această zonă, pe un subiect care nu neapărat avea legătură cu realitatea. Bine că în acest moment am intrat pe drumul care trebuie și că se va finaliza acest proiect și că avem un constructor extrem de serios. Nu știu dacă există în România un exemplu mai bun pe infrastructură, de <așa nu>, cum e acest lot de autostradă de 10 km. Este exemplul tipic de după Revoluție”, a spus, sâmbătă, ministrul Sorin Grindeanu.