Familia Grecu vă așteaptă, din nou, în satul cu plantație de trandafiri din Țara Făgetului, Timiș!
De această dată, brunch-ul va fi înlocuit de o cină urmată de un spectacol de teatru în șura gazdelor, un spectacol în premieră pus în scenă de Teatru Basca, ce va oferi spectatorilor ocazia de a se conectasau reconecta, cu locuri uitate, iar seara va fi urmată de o cină pregătită de gazde.
Un meniu de vară acompaniat de aroma trandafirilor este promisiunea acestei seri-eveniment care va începe sâmbătă, 14 iunie, de la ora 16,00, în Curtea la nr. 220. Pentru că, întotdeauna, în satul Curtea, luna iunie are culoarea roz ! Iar tanti Stela se pune pe treabă și – numai pentru voi! – transformă petalele florilor în gusturi și arome care să vă facă să vă îndrăgostiți de satul ei din My Banat.
Program activități
16,00 – 18,00 – Cină în gospodăria Trandafiri de Curtea (localitatea Curtea nr. 220)
18,00 – 19,00 – Vizită în plantația de trandafiri, tur ghidat prin localitate
19,00 – Întoarcere la gazde, cină și ateliere de împletit cu tanti Sana și de sculptat lemnul cu domnul Eugen.
Târg de producători locali : produse lactate de la Stână la Fântână, produse locale de la Casa Emilia Popa, produse Trandafiri de Curtea, producător local de mături, producător local Woodtable – produse din lemn.
20,00 – Teatru în șură: (DEZ)RĂDĂCINARE, spectacol de teatru pus în scenă de Teatrul Basca.
“Piesa (DEZ)RĂDĂCINARE este despre unde am venit, despre unde am ajuns, ai cui am fost, ai cui suntem, despre cine vrem să fim şi înspre ce ne îndreptăm. Despre cum înțelegem să ne conectăm sau reconectăm cu un loc pe care mulți l-am uitat, din care majoritatea îşi trag rădăcinile şi unde cu siguranță s-a născut hazul, tragi-comicul, fatalismul, veşnicia şi obiceiul de a saluta politicos şi din reflex pe oricine trece pe drum” (Teatrul Basca).
Meniu
Gustări de vară
Pancove cu brânză și mărar acoperite cu smântână și ou
Pancove cu brânză și leurdă acoperite cu smântînă și ou
Platou cu legume de vară: salată verde, ridichi, ceapă verde și usturoi
Platou cu mezeluri preparate în casă
Platouri cu brânzeturi locale: brânză de vacă de la Nadia, brânză de oaie de la Gabi din Begheiu Mic și brânză de capră de la Damaris
Platou cu ouă de casă fierte
Rulou cu legume și urzici
Rulou cu șonc, brânză și leurdă
Pâine de casă cu untură și boia
Pâine de casă cu untură și ceapă
Turtă de ou cu mărar
Salată de vinete
Brânză dulce cu leurdă
Feluri principale
Zamă de ou
Ciorbă de fasole verde cu afumătură
Mâncare de mărar cu carne de iepure
Piftele de dovleac
Fasole zdrobită cu ulei de dovleac
Fasole zdrobită cu prăjeală boia
Spanac cu ou ochi și slănină friptă
Cartofi în dubă
Cârnați în dubă
Desert
Negresă cu trandafiri
Prăjitură cu dulceață de prune
Plăcintă cu dovleac portocaliu
Plăcintă cu brânză dulce
Prăjitură cu măr
Gogoși cu zahăr și dulcețuri: de trandafiri, căpșuni și mure
Băuturi
Cafea
Sirop de trandafiri
Socată
Sirop de mure
Ceai de mentă
Apă de la Țurău
Participarea se face contra unei donații de 150 lei/adult, 75 lei/copii 7-14 ani și gratuit pentru copiii sub 7 ani.
Detalii și înscrieri pe www.eat-local.ro sau la ghid de turism Damaris Sivu, tel. 0723 124952.
Celor care doresc să petreacă toată ziua în destinație, organizatorii le recomandă să viziteze Cascada Șopot și Pietrele Cohului sau să viziteze Bisericile de lemn din Țara Făgetului.



