Investiția Primăriei Timișoara în cele două corpuri de clădire vechi de peste un secol se apropie de etapa recepției, iar elevii vor putea reveni în sălile de clasă începând cu noul an școlar. Proiectul municipalității a inclus renovarea completă a 25 de săli de clasă, 12 laboratoare, trei ateliere, două săli de bibliotecă și câte o încăpere pentru clubul elevilor, sală festivă, sală de recreere și sală pentru echipamente sportive. Structura de rezistență a fost consolidată, acoperișul a fost înlocuit, rețelele electrice și sanitare sunt noi, fațada și interioarele au fost renovate, iar în prezent se fac retușuri. Suprafața desfășurată pe care s-a intervenit pentru modernizarea școlii este de aproape 24.000 mp. În ceea ce privește amenajările exterioare, acestea sunt gata în proporție de 90%.
„Mă bucur că în această toamnă vom avea mulți copii fericiți să vadă că școlile lor s-au modernizat și că au condiții de studiu de secol 21. Acum, 2 luni am finalizat noul corp de clădire la Școala 13 din Calea Șagului, cu toate clasele dotate cu mobilier nou și echipamente de ultimă generație. Acum a venit rândul Colegiului Tehnic Ungureanu, fostul liceu Electromotor, unde am reabilitat și echipat cele două clădiri ale școlii. E una din clădirile emblematice din centrul Timișoarei, unde, de peste 100 de ani, învață carte și meserie generații de tineri. Nu ne oprim, mai avem multe șantiere de finalizat și ne pregătim să deschidem altele noi. Educația este una din prioritățile noastre strategice”, a declarat primarul Dominic Fritz.
Investiția Primăriei Timișoara în clădirea fostei școli orășenești de meserii se ridică la 29 de milioane de lei și este completată de dotări cu mobilier și echipamente IT, în valoare de peste 1,1 milioane de lei. Astfel, pentru cele două corpuri ale Colegiului Primăria a achiziționat 60 de calculatoare, 36 table interactive, sisteme de evaluare simultană pentru 30 de elevi, imprimante, smart TV, imprimante multifuncționale, stație cu amplificator. De asemenea, Primăria dotează Colegiul Ungureanu cu 32 de table magnetice, 370 de bănci cu scaune, 14 catedre, 30 de dulapuri cu polițe reglabile, 128 de cuiere montate pe perete, spaliere, mese de consiliu și prezidiu, scaune pentru sala festivă, scaune de vestiar, flipchart-uri și un avizier. În perioada următoare, va fi făcută achiziția pentru echipamentele speciale necesare în ateliere.