Mizeria, prezența insectelor vii și moarte precum și produsele cu data durabilității depășite au fost principalele nereguli găsite de comisarii de la Protecția Consumatorului la două unități de alimentație publică din Timișoara.
1.La Grozda si Pera Timișoara Calea Dorobantilor – fast food
Abateri constatate: întreg spațiul blocului alimentar neigienizat corespunzător, utilaje de lucru și tigăi înnegrite cu depuneri masive de ulei ars,faianță cu bucăți lipsă, recipientele în care se păstrează preparatele fiind neprofesionale, mobilierul neprofesional, s-a constatat prezenta insectelor vii (muște) în bucătărie, lipsă dezinfectant veselă, cloramina expirată din 2023.
Preparate alimentare calde păstrate la temperaturi de sub 60 grade.
Lista meniu fără gramaje și alergeni.
Sanctiuni și măsuri dispuse:
- 1 amendă contravențională în cuantum de 5000 lei
- 1 avertisment
- Oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme și retragerea din circuitul consumului uman(peste 12 kg)
- Oprirea temporară a prestării serviciilor
2.Sc Vilyo confort srl Timișoara
Abateri constatate:
-au fost identificate preparate calde care nu respectau condițiile de păstrare de +60 și materii prime(Bacon și ceafă de porc peste 11 kg) cu data durabilității minimale depășite(expirate)
tavan cu infiltrații, lipsa dezinfectant pentru ouă vesela și ustensilele neprofesionale, recipiente din plastic nedestinate utilizării în alimentația publică în care erau păstrate materiile prime.
Lista meniu era incompleta nu conținea alergenii și gramajele.
Sancțiuni și măsuri dispuse :
- 1 amendă contravențională în cuantum de 3000 lei
- 1 avertisment.
- oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman (circa 52kg în valoare de 6300 lei)
- Oprirea temporară a prestării serviciilor









