La ședința de învestire a lui Alfred Simonis ca președinte al Consiliului Județean Timiș și a noilor consilieri județeni au participat mai multe persoane, de la Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, primarul Dominic Fritz, la Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, Călin Dobra, primarul Lugojului, alți primari timișeni și directori de instituții.
„Oamenii politici locali au două variante: să conteste criteriile și procedurile și să facă ceea ce au făcut alți politicieni locali până acum, adică să aducă zero lei. Sau să învețe regulile, să le aplice și să obțină foarte mulți bani pentru județul Timiș, în același timp, luptându-ne pentru modificarea legislației în așa fel încât să avem criterii și un județ ca Timișul, care contribuie cu atât de mulți bani să aibă an de an, indiferent de conjunctura politică, mulți bani înapoi. Nu aș vrea să aștept până când se va face reforma administrativă sau până când vom comasa localități și vom implementa noi criterii de repartizare a sumelor”, a spus Alfred Simonis după ședința festivă.
Noul lider al CJ Timiș a vorbit și despre faptul că sunt necesare concedieri la nivelul instituției și a structurilor din subordine.
„Îmi doresc să nu mai facem concurență privatului și am spus-o și cu alte ocazii, nu îmi mai doresc să avem angajați de dragul de a avea angajați pentru că eu știu cine sună pentru ei. Îmi doresc ca oamenii performanți, indiferent de culoarea lor politică, să rămână aici. În egală măsură, vor pleca cei incompetenți, indiferent de culoarea politică sau de cine i-a adus. Este o organigramă stufoasă în raport cu numărul de angajați. Avem 2.500-2.700 de angajați cu tot ce înseamnă structurile din subordine, este imens. Cheltuim extrem de mulți bani pe salarii și dacă reușim și vom reuși să nu scădem eficiența, să creștem eficiența și asistența în același timp, să recuperăm bani pentru că spuneam și în discurs, e important să avem bani europeni și vom aduce bani europeni în continuare. E important să aducem în continuare banii noștri pentru că banii guvernamentali sunt în primul rând banii județelor motor. Timișul este primul din acestea. Dar e obligatoriu să eficientizăm și cheltuielile bugetului propriu al Consiliul Județean pentru a avea bani de cofinanțări, pentru a avea bani de noi investiții și de ce nu pentru a avea și o implementare mai rapidă a proiectelor, pentru că atunci când ai o structură stufoasă piramidală, când trece o decizie, trece de sus până la a fi avizată până la a zecea mână, se pierde din timp”, a afirmat Alfred Simonis.