Cauti Gazduire Web ? Alege SpeedHost.ro | Cauti Web Design Timisoara ? Alege DowMedia!Festivaluri si Evenimente importante in Timisoara


Orasul de pe Bega atrage turistii si prin evenimentele si festivalurile care sunt organizate aici.

Festivalul Plai    www.plai.ro

Festivalul Plai se desfasoara la inceput de toamna si a ajuns anul acesta (2007) la cea de-a doua editie. Desi este un festival tanar, chiar si la prima sa manifestare a adus pe scena personalitati de renume mondial cum este Aldi Meola . Festivalul se dedica in principal artei. CU aceasta ocazie sunt puse in scena piese de teatru, sunt realizate demonstratii de dans, se fac lansari de carte, se tin expozitii s.a.m.d.
“Cultura fara bariere, sunet fara compromis, miscare fara constrangeri, libertate de exprimare, exaltare fara zgomot, incantare maxima. Plai-ul este expresia obsesiei pentru arta fara frontiere. Fara clisee.”- este descrierea pe care a realizat-o intr-o maniera inspirata unul dintre organizatori.

Festivalul Dramaturgiei Romanesti

Festivalul Dramaturgiei Romanesti Actuale este numele sub care a fost lansat acest festival dedicate teatrului cu 27 de ani in urma. La ora respective programul avea in vedere doar dramaturgia contemporana.Relansat din anul 1995, dupa 8 ani de intrerupere, evenimentul si-a modificat fizionomia extinzandu-se la intreaga dramaturgie romaneasca, montata in tara si strainatate.
In prezent, festivalul cuprinde trei sectiuni: secţiunea principala, adresata doar teatrelor profesioniste, sectiunea Avangarda si o sectiune de "teatru tanar", axat pe cautare si experiment, in care, alaturi de trupe profesioniste, vor participa si trupe studentesti.
 
StudentFest   www.studentfest.ro

SINTETIC Globalizare.Socializare.Sterilizare. Dar ce este sintetic in viata ta?
“Te trezesti dimineata, cobori din patul tau suedez din lemn de brad, iti pui pe nas ochelarii cu rame italiene si lentile germane, imbraci haine facute in Bangladesh si bei un suc energizant marca austriaca sau o cafea Arabica.........“ ...cam asa suna inceputul conceptului pe care artistii timisoreni l-au propus in editia din 2007 a festivalului dedicat studentilor la Arte Plastice.
StudentFest inseamna o echipa de 100 de voluntari, 6 luni de pregatiri, un numar de participanti asteptat sa depaseasca cifra de 500, dintre care aproape 100 vor fi din afara Romaniei, un numar de peste 100 evenimente artistice si culturale programate in circa 30 de locatii din intreaga Timisoara, circa 40 de invitati speciali, noi prietenii si noi amintiri pentru toti cei care vor sa ia parte la StudentFest.

Festivalul International de Orga

Incepand cu secolul 9 au fost construite primele orgi pentru biserici in Europa crestina moment de la care instrumentul a cunoscut o dezvoltare continua. Punctul culminant a fost atins in epoca baroca, sec. 17 si 18. Biserica Romano-Catolica Millenium organizeaza un festival dedicat acestui instrument. Orga bisericii a fost construita in anul 1901 de catre maestrul Carl Leopold Wegenstein (1858-1937), unul dintre cei mai importanti constructori de orgi din Banat. Wegenstein a construit peste 200 de orgi, raspandite aproape in totalitate in spatiul banatean.
In cadrul festivalului din Timisoara, puteti asculta opere ale celor mai cunoscuti compozitori, la o sonorizare excelenta, cu atat mai mult cu cat orga de la Millenium a fost restaurata recent.

International Romani Art Festival   www.iraf.ro

Timisoara este locul unde incepe istoria International Romani Art Festival, un eveniment unic dedicat romilor din intreaga lume, aflat la prima editie. La nivel mondial, festivalul este unicul care reuneste reprezentanti ai tuturor artelor, atat romi precum si de alte nationalitati dar care promoveza cultura roma.  Programul cuprinde concerte live, expozitii foto, concursuri , lansari de carte, proiectii de filme, happeninguri, parade, spectacole de teatru si dans, targuri, workshopuri, dezbateri, conferinte si cursuri de limba si istorie roma.
Festivalul se doreste a fi un pas spre egalitate si lipsa a discriminarilor si prejudecatilor care insotesc in primul rand nationalitatile minoritare.
Intrarea la festival este libera.

Underground Timisoara Festival    www.underground-festival.ro

Festivalul Underground din Timisoara se afla la cea de-a 11-a editie.  Evenimentul aduce impreuna trupe si fani ai muzicii rock atat din tara cat si de peste hotare. Pe langa concertele de muzica mai au loc proiectii de film, expozitii si discutii.

48H        www.48h.anonimtm.ro

Doua zile de muzica continua in aer liber. Zambet si voie buna, DJ care se perinda coerent incantand la propriu si la figurat. Chefuri care continua pana dupa rasarit. Iubitorilor de gen, Anonim TM-cei care organizeaza evenimentul-le-a facut o surpriza pe cinste. 

TMBase   www.tmbase.ro

Si daca doua zile oferite de 48h nu sunt suficiente, ramane sa iti incerci fortele la TMBase.
TMBase este un moment esential pentru muzica electronica si urbana. Ajuns la cea dea 10-a editie, festivalul isi continua politica eclectica, reunind artisti ce acopera un spectru sonor divers, care surprinde si ramane in memoria celor mai variate gusturi.
realizat de DOW MEDIA
gazduit de SpeedHost