Astăzi a fost predat amplasamentul firmei care a câștigat licitația pentru proiectarea și construirea Institutului Regional Oncologic Timișoara.
„Monumentul rușinii de la ieșirea din oraș va deveni cea mai modernă unitate sanitară pentru tratarea cancerului din România.
În 1994 se punea piatra de temelie a ceea ce ar fi trebuit să fie Spitalul Municipal Timișoara, dar după 4 ani lucrările s-au oprit. Finanțarea construcției a fost sistată în 1998 și au urmat ani mulți de bâlbâieli si transferuri de la Ministerul Sănătății la Consiulul Local, apoi la Consiliul Județean, și din nou la Consiliul Local. În 2009 o preia Ministerul Sănătății pentru că autoritățile locale nu știau ce sa facă cu clădirea abandonată. În 2012 se stabilește că ar putea deveni Institut Oncologic Regional.
Incompetență, rea voință, neputință. Așa s-ar putea descrie cei 30 de ani trecuți de la momentul în care s-a așezat piatra de temelie. Au fost multe planuri, au fost mulți care au pretins că doresc să investească în acest spital, au fost și multe minciuni. Grupuri de interese au sabotat permanent acest proiect, astfel încât să nu existe un astfel de Institut Oncologic, un astfel de spital, cu astfel de dotări, pe care le vom face aici.
Acum, însă, utilajele vor intra în șantier. Începem cu operațiunea de curățare a zonei, iar specialiștii firmei care a câștigat licitația se vor apuca de proiectare. În câteva luni, aceasta va fi gata și vor începe lucrările de demolare parțială și, mai apoi, de ridicare a viitorului Institut Regional de Oncologie Timișoara care va avea 250 de paturi pentru pacienții cu cancer”, a declarat Alfred Simonis, președintele Consiliului Județean Timiș.
