Polițiștii locali au continuat, în aceste zile, acțiunile pentru combaterea fenomenului cerșetoriei, care a cunoscut o creștere semnificativă în ultima perioadă. Numai în cursul zilei de ieri 15 persoane care apelau la mila publică au fost preluate din stradă de polițiștii locali și predate Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Francisc” de pe strada Telegrafului, iar în ultimele patru zile numărul acestora a fost de 50.
Poliția Locală atrage atenția și asupra faptul că cerșetorii apelează și la alte metode de a impresiona populația, motiv pentru care îi sfătuiește pe timișoreni să nu se lase impresionați de acestea. Deja metoda adunării de fonduri pentru o asociație care nu există este cunoscută, dar mai există oameni care dau bani ce nu ajung la cei aflați în nevoie. Spre exemplu, o tânără de 18 ani, din localitatea Bărbulești – Ilfov, a fost depistată în parcarea unui supermarket de pe Calea Stan Vidrighin, solicitând diverse sume de bani în numele „Asociației regionale pentru surdo-muți, handicapați și copii săraci”. Un bărbat de 39 de ani, din Florești – Republica Moldova, a fost depistat pe Str. Sfinții Apostoli Petru și Pavel, cerând bani pentru un așa-zis nepot, a cărui poză o ținea în mână pentru a impresiona trecătorii. În ambele cazuri s-a luat măsura sancționării contravenționale. Așadar metodele de cerșit sunt tot mai diverse.
Poliția Locală Timișoara face din nou apel la cetățeni să nu le mai ofere bani deoarece în acest fel, pe lângă faptul că îi menținem în stradă, vin și din alte zone deoarece știu că aici există oameni care pot fi păcăliți de metodele lor de cerșit. Cei depistați nu doresc să se reintegreze, se întorc de fiecare data în stradă, deși centrul de asistență socială al DAS Timișoara de pe Str. Telegrafului le dă posibilitatea să rămână acolo până la trei ani, timp în care ar beneficia de cazare, masă și asistență medicală în mod gratuit, ar putea să se încadreze în câmpul muncii, iar banii câștigați în cei trei ani să îi pună deoparte pentru a putea începe o viață nouă.