Primăria Municipiului Timișoara construiește de la zero o clădire nouă pentru Clinica de Balneologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal și reabilitează una dintre clădirile existente. Centrala de tratare a aerului, echipament specializat pentru purificarea aerului, a sosit și urmează să fie montată. Primarul Dominic Fritz a efectuat o vizită la șantierul investiției pentru a se asigura că toate etapele proiectului vor fi realizate în așa fel încât, odată finalizate lucrările, noile clădiri să poată fi folosite cât mai repede de către timișoreni.
„Suntem pregătiți ca, după aprobarea bugetului pe 2024, să lansăm achizițiile pentru dotări atât aici, la Balneologie, cât și la Clinica de ORL. Am gândit procedurile în așa fel încât, atunci când sunt gata clădirile, să fie livrate și echipamentele noi. Pe aceste investiții încercăm să mai atragem fonduri europene în noul program de finanțare, tocmai pentru ca să acoperim cheltuielile pentru echipamente. Investiția la Balneologie e trei sferturi gata și dacă lucrurile merg conform așteptărilor, primii pacienți timișoreni ar beneficia de tratamente moderne din această toamnă”, a anunțat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.
Constructorul a finalizat finisajele exterioare în proporție de 90%, a terminat lucrările de montare a hidranților și este aproape gata cu instalațiile interioare. Urmează să efectueze probele pentru instalații, să monteze tavanul fals și pardoseala și să instaleze centrala de tratare a aerului pe acoperișul clădirii reabilitate.
Având în vedere nivelul ridicat de umiditate care rezultă în urma tratamentelor oferite, Clinica de Balneologie include în dotare o centrală de tratare a aerului. Aceasta va recircula aerul din cele două clădiri, va păstra un nivel de umiditate redus în special în zona bazinului și a băilor galvanice și va purifica și steriliza aerul. La intrarea/ieșirea din clinică vor exista perdele de aer pentru a menține temperatura interioară la un nivel confortabil de 20°C-24°C.
Clinica de Balneologie va avea un bazin mare cu apă termală, 4 băi galvanice, 14 săli cu tratamente diverse și 5 cabinete de consultații. Valoarea totală a investiției (construcție și dotări) este de 23,7milioane de lei (TVA inclus). Execuția este realizată de firma Alex-Dia Construct SRL. Proiectul are ca termen de finalizare estimat vara anului 2024, incluzând dotările medicale și procedurile de achiziție publică aferente.