„Existența acestui compartiment de alergologie este o necesitate strategică nu doar pentru Timișoara, ci și pentru Vestul țării, și mă bucur că domnul prof. dr. Dorel Săndesc, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, a înțeles asta și a susținut acest demers”, a spus prof. univ. dr. Virgil Păunescu, directorul OncoGen Timișoara, la evenimentul de deschidere a primului compartiment dedicat pacienților cu afecțiuni alergice din Vestul țării.
Compartimentul se află la parterul clădirii de Ortopedie și Traumatologie din cadrul Spitalului Județean și va avea 6 paturi, iar scopul principal al creării acestei structuri este de a asigura servicii medicale de înaltă performanță pacienților cu boli alergice complexe și cu risc de șoc anafilactic. „Deschiderea acestui compartiment reprezintă un moment deosebit, legat de esența noastră de a salva oameni, iar el nu a putut să reușească decât în echipă. Acesta este un vis absolut legitim al unui om – al doamnei profesor Carmen Panaitescu, președinta Societății Române de Alergologie, al unei echipe, un vis absolut necesar pentru o comunitate. Compartimentul de alergologie se pare că va fi unul deosebit chiar la nivel național și vom continua să înființăm în Spitalul Județean servicii medicale pe care le considerăm necesare”, a spus prof. univ dr. Dorel Săndesc, manager al celui mai mare spital public din vestul țării.
La realizarea Compartimentului de alergologie a contribuit Clubul Rotary Timișoara, prin asigurarea dotării complete. „Mă bucur că astfel cluburile își aduc aporturile pe o axă de ține de sănătate, care rămâne o prioritate pentru noi”, a declarat la deschidere și Ovidiu Bunget, Guvernator Rotary, iar Daniel Marcu, președinte al Clubului Rotary Timișoara, coordonator al proiectului, a precizat că „sunt bucuros că am reușit să dotăm integral primul salon al acestui compartiment cu aparatură de nouă generație, aparatură ce va asigura pacienților alergici cu risc de șoc anafilactic, salvarea. Aș vrea să mulțumim sponsorilor care au contribuit la acest demers, pentru că, în cele din urmă, Clubul Rotary este doar un vector”, a adăugat Daniel Marcu.
Valoarea totală a dotării se ridică la 90.000 de ron și, în cadrul compartimentului, cadrele medicale universitare vor asigura atât serviciile medicale pentru pacienții alergici, cât și pregătirea viitoarelor generații de medici specialiști în domeniul Alergologiei și Imunologiei Clinice.