Polițiștii locali au acționat și în ultima săptămână pentru depistarea și preluarea din stradă a cerșetorilor și oamenilor străzii, care produc disconfort celorlalți cetățeni. În acest interval au fost identificate în Timișoara 69 de astfel de persoane, care au fost predate, în majoritate, Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Francisc” de pe str. Telegrafului.
Există însă și situații în care sunt depistate persoane cu probleme psihice, care sunt real pericol pentru ceilalți cetățeni, de aceea nu trebuie încurajată menținerea celor din aceste categorii în stradă, cu atât mai mult cu cât unele se nasc cu afecțiuni, pe altele tocmai o astfel de viață, alcoolul, substanțele consumate îi transformă cu oameni cu diverse tulburări. Un astfel de caz a fost semnalat de cetățenii din cartierul Circumvalațiunii aseară, în jurul orei 22.00, aceștia sunând la Dispeceratul Poliției Locale pentru a cere ajutor. Într-un canal de pe Strada Salciei se afla un bărbat care urla, scotea tot felul de sunete, tulburând liniștea publică.
Polițiștii locali au găsit la fața locului un bărbat în vârstă de 55 de ani, cu domiciliul într-o comună din Buzău, care era extrem de agitat, prezentând pericol atât pentru propria persoană, cât și pentru ceilalți. La controlul corporal efectuat au fost găsite asupra sa două lame de cutter. Pentru a nu răni pe nimeni și pentru că era violent, a fost încătușat și predat unui echipaj SMURD solicitat la fața locului pentru a fi transportat la Clinica Psihiatrică „Eduard Pamfil” de pe Str. I. Văcărescu.
Tocmai de aceea, polițiștii locali reamintesc cetățenilor că oferirea de bani și implicit menținerea pe stradă a persoanelor care apelează la mila publică sau fac parte din categoria oamenilor fără adăpost nu este o soluție, unii dintre ei transformându-se în persoane agresive, care îi pot pune în pericol pe cei cu care intră în contact.
Cei care nu au probleme medicale trebuie încurajați, atât prin acțiunile polițiștilor locali, cât și prin intermediul cetățenilor care să nu le mai ofere bani, să accepte ajutorul autorităților din domeniul social și să se integreze în societate, cei cu afecțiuni fiind preluați de personal specializat în tratarea lor.