OncoHelp SummerSchool – Imunoterapia Cancerului, un eveniment de referință în domeniul oncologic din vestul României, ajunge la cea de-a șaptea ediție.
Programată să se desfășoare pe parcursul a patru zile, conferința va aborda cele mai recente inovații și descoperiri în tratamentul cancerului, cu un accent deosebit pe imunoterapie, care reprezintă punctul principal al prezentărilor și dezbaterilor.
OncoHelp SummerSchool continuă să fie un eveniment de top în calendarul oncologic, fiind o platformă nu doar pentru abordarea celor mai recente progrese în domeniul bolilor oncologice, dar și pentru consolidarea colaborării între specialiștii din acest domeniu.
„Sunt aproape 400 de specialiști în oncologie, și nu numai, care vin din întreaga lume la Timișoara. Avem invitați de peste tot, medici care lucrează în spitale universitare, centre de cercetare din Europa, Statele Unite și Asia. Imunoterapia reprezintă viitorul în lupta împotriva cancerului, oferind organismului capacitatea de a combate boala prin propriul sistem imunitar. Suntem încă în epoca de piatră în acest domeniu, care este însă într-o continuă dezvoltare”, spune prof. dr. Șerban Negru, președintele Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara.
Printre subiectele care vor fi abordate la conferința din acest an se numără toxicitățile induse de imunoterapie, cancerele urogenitale, imunoterapia în carcinoamele renale și în cancerul de prostată, dar se va discuta și despre cancerele digestive și cel pulmonar.
O sesiune separată este dedicată tinerilor oncologi.
„În cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp, numeroase studii clinice explorează potențialul imunoterapiei. Prin activarea celulelor imune, acest tratament nu doar încetinește dezvoltarea tumorilor, dar și întărește sistemul imunitar, reducând riscul de proliferare a celulelor canceroase,” spune prof. dr. Șerban Negru – președinte Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara.
Cu toate acestea, imunoterapia nu este aplicabilă în toate tipurile de cancer sau în toate stadiile bolii, motiv pentru care tratamentele convenționale, precum chimioterapia și radioterapia, rămân esențiale.
Unul dintre rolurile asumate de Asociația OncoHelp este reprezentat de implicarea în educația medicală continuă a personalului medical, componenta didactică fiind ceea ce definește Spitalul OncoHelp ca unitate medicală universitară.